Проекти


Сподели Столипиново 2021

Два процеса на обмен: създаването на документален филм с автор от квартала, Осман Юсеинов, “Занаяти по наследство” и осъществяване идеята на Абдулсамед Вели за онлайн-състезание “Гласът на Столипиново”.


Модна къща “Каръшък”

Инициатива за социално предприемачество в кв. Столипиново, Пловдив. Занаятчийско производство с таланта и уникалния стил на местните хора, което да генерира за тях малък допълнителен доход.

Дувармузей 2020

„Дувармузей” цели създаване на културна сцена, пространство за обмен на творческо изразяване в дълбоко изключена малцинствена общност. Създаване на културен център без център. Започва от един дувар и търси нови начини, формати и теми, чрез които комшиите да говорят един с друг, както и на външния свят

“Красотата, която споделяме” 2019

Серия съвместно създадени художнически книги и обекти отразяват години на търсена взаимност, обмен, създаване на общо място на диалог. Изложбата разкрива художественото майсторство, устойчивостта и красотата създавани всекидневно от хората в Столипиново, въпреки проблемите, с които се справят ежедневно. Обединяващата тема за Красотата се появи естествено, както и разказите за среща, които пронизват цялата изложба.

Слушай сега, чоджум 2019

Колаборативен комикс-зин, който разказва истории от всекидневието на Столипиново.

Пляс! 2018

Три изгряващи звезди от Нюкасъл и кв. Столипиново представят своите ръчно рисувани творби. Работили заедно, изследвайки темите на детството, свързването и езика. Изложбата припомня игрите-плясканици, които всички сме играли, независимо дали сме израснали в Нюкасъл, Столипиново, жк Тракия, Москва или Есфахан! Замислете се над тях, докато пътувате. На какво могат да ни научат днес?