Модна къща

Вече отвори!, 2020 г.

Модна къща “Каръшък” е инициатива за социално предприемачество в кв. Столипиново, Пловдив. Целта ни е да свържем таланта и уникалния стил на местните хора в занаятчийско производство, което да генерира за тях малък, но устойчив доход.

Хората в Столипиново са креативни и мотивирани, но поради бариери като сегрегацията, страха извън квартала, липсата на увереност и несигурността на работата, някои от тях попадат в порочния кръг на крайната бедност. Често жените в Столипиново трябва да работят у дома, заради по сигурната среда, заради нуждата от гъвкавост и отглеждането на семейството.

Започваме една инициатива по социално предприемачество, която да даде на жените възможност да работят отвкъщи и едновременно с това трудът, творческите им способности и изобретателността им да бъдат оценени. Да свържем местните жени с български и чуждестранни купувачи е стъпка към повече доверие и уважение между етносите. Наличните в квартала умения по плетене, шиене, рисуване и стил ще донесат допълнителни доходи, които да позволят на тези майки да се грижат по-добре за образованието, здравето и развитието на децата си.