За Дуварколектив

Дуварколектив е група за социално ангажирано изкуство. Чрез изкуство базирано на процеса се изправяме срещу обществените ефекти на различието, позволявайки на хората да се свързват едни с други в човешки план. Наричаме го “изкуство на съпричастието”

“Дувар” означава “стена” на турски и на български. Работата ни е базирана в Столипиново, турски и ромски квартал в Пловдив, България, който страда от множество невидими стени, издигнати около него.

Хана Роуз е социално ангажиран артист базиран между Англия и България. Работата й цели да създава топла, овластяваща среда, в която могат да се развиват креативност и себеизразяване. Портфолиото й.

Никола Венков е български социолог и антрополог. Изучава как власт и маргиналност се пресичат в съвременния български град. Публикациите му.

Янка Симова е занаятчийка, гениален изобретател и майка – ядрото на своето семейство Тя плете и шие за своите комшии, които облича по последна мода.

Семействата от Столипиново станаха артисти, наши учители и сътрудници. Донесоха много различни умения и опит. От 6- до 60-годишни – всеки сътрудник извежда инициативите на нови нива. Но повечето от хората, които така топло ни каниха в домовете си, поискаха да останат анонимни – поради страха и несигурността, в които живеят.

Свържете се с нас оттук.
Фейсбук страница: Duvarkolektiv.