Модна къща “Каръшък”

Социално-предприемаческа инициатива за продажба на оригинални дрехи и аксесоари, правени в кв. “Столипиново”, Пловдив. Всеки артикул е ръчно изработен, с любов и грижа. Свържете се с нас за поръчки на ваши собствени модели за деца или възрастни.

Майсторките:

Янка е умела в превръщането на стари дрехи или пък текущата мода в нещо ново и неочаквано. Тя е силна жена, ядрото на голямо семейство, а също така и ядрото на Модна къща “Каръшък”.

Мария е плетачка от най-бедната част в кв. Столипиново, която сподели множество красиви модели за Каръшък. В момента усилията й са насочени към обличането и обгрижването на новородената й пра-внучка, която носи нейното име.

Почти всички артикули от картинките по-долу бяха разпродадени. Затова в момента работим през поръчки. Пишете ни как искате модели, цветове и размери желаете. Можем да ви осигурим и да разговаряте директно с нашите майсторки за ваш собствен модел.

Терлици в Каръшък

Терлиците са незаменими през зимата да държат краката топли вкъщи. В Столипиново са особено на почит. Тук са показани терлици за бебета, жени и младежи. Можете да поръчате и мъжки.

Младежки и дамски


Размери 24-38 (като всички се разтягат)
Ориентировъчни цени: 10-12 лв.
Размер 40+ (мъжки): 14-18 лв.


Бебешки
(Янка) и
тип ботушки (Мария)


Размери 9-20 (освен това се разтеглят)
Според възрастта на бебето.
Ориентировъчни цени: 7-10 лв.


Детски елечета в Каръшък

ецата са специални в Столипиново. И двете майсторки-плетачки имат големи семейства, че и скорошно внуче. Плетат много цветни жилетки, за да покажат своята любов към мъниците. А елекът без ръкави е царят на модата! Ето няколко направени специално за Каръшък.

Детски елечета


За 3- до 6-годишни
Ориентировъчни цени: 30-40 лв.
Говорете с нас.


Жилетки, пуловери и плетени рокли за възрастни

Янка често плете такива неща за комшиите си. Обадете ни се да обсъдим кройки, размери, тип прежда и цени.

Ре-циклирани торби

Децата порасват или пък тази седмица сме намерили дрешки с твърде малки номера. За Янка това е празненство за въображението и талантът й на моделиер. Моля – направи ги в чанти за същите тези деца (което сега са на 8 и 10) или за възрастни, ако последните са достатъчно смели да се кефят на анимационните шарки.

Експерименти с рециклиране


Според наличието на материали – или може да донесете ваши стари дрехи.


Кесии, шити или плетени

Чантички и кесии


Шита кесия на цветя: 6 лв. 4 лв.
Плетена дамска чантичка (вътрешна обшивка, цип): 25 лв.


Плетени играчки

Янка тъкмо изпробва как да прави играчки. Специални намаления. На снимките: Калинка и пеперудата Пипа.

Плетени играчки


Моделите са експериментални и единствени за вас.


Горните снимки са примери, тъй като повечето артикули бяха вече продадени. Затова трябва да предвидите време, че трябва да отидем и да обсъдим поръчката с майсторката в Столипиново, след което да бъде изпълнена, да я вземем и да ви я изпратим. Ако сте в Пловдив бихме могле да ви организираме и пряка среща с Янка.

За да поръчате свържете се с нас оттук или по електронна поща на duvarkolektiv в gmail, или през Фейсбук страницата ни.

Всичко най-добро!